aan het woord.....

Elke nieuwsbrief laten we iemand van een wandelreis organisatie aan het woord. Lees hier hun verhalen.

Hans van Paridon, reisorganisatie Van Paridon Natuurtochten

www.vanparidonreizen.nl/aff=wawa01

Mijn naam is Hans van Paridon, ik ben ruim 37 jaar geleden met een vriend begonnen met het uitzetten van groepswandeltochten in Twente. Dit omdat ik zeer geïnteresseerd was (en ben) in de natuur, in bloemen en planten en paddenstoelen. Een goede vriend van mij wist veel van vogels en samen hebben we toen besloten iets met deze kennis te willen gaan doen. Omdat wij allebei gek zijn op wandelen heeft dit geresulteerd in het organiseren van groepswandeltochten. Wij wilden mensen laten zien hoe mooi Twente is.

Na een paar jaar is mijn vriend uit het bedrijf(je) gestapt en ben ik alleen verder gegaan. De wandeltochten hebben we steeds uitgebreid en inmiddels bieden we ruim 100 arrangementen aan in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg, bijna allemaal individueel.

We zijn begonnen als Twente Natuurtochten, later is dat Van Paridon Natuurtochten geworden.

Ik vind het heerlijk om te wandelen, lekker buiten te zijn en te bewegen. Samen met mijn vrouw Gerrie ga ik volgende week een week naar Duitsland. We combineren het controleren en nalopen van de routes die we aanbieden met golfen. Dit doen we ieder najaar. Zo houden we alles up-to-date en wij vinden het heerlijk om er tussenuit te zijn.

Hoog op mijn wensenlijstje staat het beklimmen van de Kilimanjaro. Ik vind eigenlijk dat ik dit als rasechte wandelaar meegemaakt moet hebben. Het lijkt me een unieke ervaring om aan deze ‘expeditie’ deel te nemen. Ik ben inmiddels 71 jaar dus ik besef me dat ik er niet al te lang meer mee moet wachten.

Eigenlijk wil ik de hele wereld nog zien, het lijkt me fantastisch naar de Maccu Picchu Incatrail te bewandelen, het noorderlicht vanaf de Noordkaap te zien en een bezoek te brengen aan de Taj Mahal in India. Maar ook binnen Europa en zelfs dichtbij huis is er nog zoveel te ontdekken.

Wij bieden tal van wandelreizen door bijzondere gebieden aan in de Benelux en Duitsland. Ik vind iedere wandeltocht die wij aanbieden prachtig, ieder arrangement heeft iets unieks. De Sächsische Schweiz bijvoorbeeld met zijn indrukwekkende rotsformaties, Het bijzondere Altmühltal, het Ahrdal, de tochten langs de Rijn en Moezel, de rotspartijen in Luxemburg: het zijn alle prachtige wandelreizen.

Maar als u mij vraagt wat onze leukste bestemming is, heb ik geen twijfels over mijn voorkeur. Je kunt nergens zo mooi wandelen als in Twente! Wij hebben in Twente op een relatief klein oppervlak een verscheidenheid van landschapstypes: naast heides, veen gebieden, oude bosgebieden, beekdalen, orchideeënrijke hooilanden, eeuwenoude adellijke landgoederen en ga zo maar door. Daarnaast treft u in het landschap tal van bijzondere monumenten aan zoals een 8 tal prachtig gelegen watermolens, verschillende kastelen met fraaie parklandschappen en tal van eeuwenoude boerderijen. Bovendien heeft Twente relatief grote hoogteverschillen. Daarnaast heeft Twente een zeer interessante geschiedenis.

Sinds 10 jaar zit mijn dochter bij ons in het bedrijf, waardoor ik me steeds minder bezig houd met de dagelijkse werkzaamheden. Ik bedenk waar we nieuwe arrangementen gaan aanbieden, zorg voor het up-to-date houden van de routes en denk mee over het beleid. We staan op de wandel- en fietsbeurs in Utrecht, hier ben ik altijd aanwezig omdat ik onze klanten als geen ander kan informeren over onze arrangementen. Daarbij komen er veel oude bekenden en die vinden het fijn hun ervaringen te kunnen delen.

Ieder jaar laten we een flyer drukken met hierop onze nieuwste wandelvakantie. Dit jaar is dat een 6-daagse wandeltocht door Zuid Limburg en het Belgische grensgebied. Vorig jaar bestonden we 35 jaar en hebben we een 7-daagse wandelvakantie uitgezet in Twente, een trip down memory lane. Prachtig mooi en zo dichtbij huis.

Onze laatste vakantie was een rondreis door Canada. Ik heb genoten van de ruige natuur en de wildernis, de rust en de uitgestrektheid van het land. Echt adembenemend.

Wij bieden ook fietsarrangementen aan, maar mijn hart ligt bij het wandelen. Ik vind het heerlijk om te doen en je kunt zoveel afwijken van de massa door de kleine unieke wandelweggetjes te vinden.

Soms, als ik even mijn hoofd leeg wil maken, trek ik de wandelschoenen aan en ga op pad om vervolgens volledig uitgerust en vol nieuwe ideeën thuis te komen.

 

 

Thijs Hartog, reisorganisatie Aktiva ToursThijs Hartog geboren en getogen in Den Haag

Werkzaam bij: Aktiva Tours, reisorganisatie voor wandel- en fietsreizen in Valkenswaard

Werkzaamheden op kantoor:  Sales en Marketing / Reserveringen

Waar ga je zelf het liefst naartoe:
Meestal het ene jaar een bestemming in Europa, Alpen of Zuid-Europa, het volgende jaar een verre bestemming bv Zuid Oost Azië

Als het om vakantie gaat, wat staat hoog op jouw wensenlijstje: Australië en  Nieuw-Zeeland

Wat vind je zelf de leukste bestemming van de reizen die je organiseert: Madeira

Sinds wanneer bestaat de organisatie, sinds wanneer werk je er: Vanaf het begin in 1995

Hoe lang werk je al in de reiswereld: al heel lang, ik heb gewerkt bij diverse reisorganisaties

Beste bestemming: Het best lopend al jaren zijn de fietsreizen langs de Donau: Duitse Donau, Oostenrijkse Donau en Hongaarse Donau (Wenen Boedapest)

Wandelen of fietsen? Wat doe je het liefste: Beiden. Ik fiets wat meer ivm woon werkverkeer elke dat 2 x 20 km

Laatste vakantie: naar Duitsland wandelgebied Teutoburgerwald Hermannsweg.

 

 

Paul Boslooper – reisorganisatie Nunatak  

 

De dames van de Wandelwaaier hebben me gevraagd om iets over mijzelf en mijn reisorganisatie Nunatak te vertellen.

Sinds 1991 reis ik, Paul Boslooper, ‘professioneel’ over de gehele wereld; als reisbegeleider, als eigenaar van een reisorganisatie en natuurlijk als reiziger! In al die jaren heb ik talloze groepsreizen begeleid, van korte 1-weekse tochten naar Marokko of de Faeröer eilanden, tot 6-weekse expedities in de Himalaya.

Ga ik zelf op vakantie dan is dat ook altijd actief, ik kan het gewoon niet laten.

Wat mijn favoriete reisbestemming is? Die vraag is me natuurlijk al vaak gesteld maar een echt helder en eenduidig antwoord heb ik niet. De meest recente reizen zijn door de emoties die ik daar nog bij voel de mooiste :-). Zo heb ik in april met een groep een 5-daagse hondenslee kampeertrektocht gemaakt op Groenland over de bevroren fjorden. Met z’n 11-en plus 6 Inuit en 71 honden gleden we tussen de vastgevroren ijsbergen door, wat was dat mooi!  Eind vorig jaar was ik met een groep vaste klanten in Zuid-Afrika, Lesotho en Swaziland, heerlijke reislanden, in de zomer reed ik in Tadzjikistan langs de grens van Afghanistan, allemaal mooi.  

Nunatak, mijn reisorganisatie, bestaat sinds januari 2015. Op kantoor werk ik samen met Corien aan alle aspecten van het touroperator vak; ontwikkeling, marketing, verkoop reizen, bevestigingen boekingen, opstellen nieuwsbrief, het onderhouden van de contacten mijn lokale agenten in 58 landen, afspraken maken met de Nunatak reisbegeleiders, mailtjes en telefoontjes beantwoorden, up-to-date houden van de website. Voor Nunatak was ik 15 jaar mede-eigenaar van een andere wandelreis organisatie.

Nunatak heeft niet een beste bestemming, we hebben veel reizigers naar Nepal, Marokko en IJsland/Noorwegen/Zweden in de zomer en winter, in Rusland naar het Altai gebergte en het Baikal meer, maar ook naar Patagonië en Japan. Je kunt immers kiezen uit 150 verschillende reizen. De Nunatak klanten geven ons een gemiddeld een 8,7, iets om trots op te zijn.

Op vakantie ben ik de laatste jaren zelf vooral een wandelaar maar dat wil niet zeggen dat ik  niet van fietsen hou; begin jaren negentig heb ik lange fietsreizen tot 10 weken gemaakt in Patagonië, Nieuw-Zeeland, Bolivia en Australië (Tasmanië). Wel altijd met de rugzak achterop de bagagedrager, de fiets als vervoermiddel van trektocht naar trektocht.

Mijn laatste vakantie was vorig jaar naar de Orobie Alpen net ten noorden van Bergamo in Italië. Last but not least volg ik momenteel de IML-opleiding. Een IML is opgeleid om - net als een berggids - beroepsmatig 's zomers en 's winters klanten door de bergen te begeleiden, de Nederlandse beroepsopleiding tot International Mountain Leader is een door NOC*NSF en UIMLA erkende opleiding.

Tot ziens bij een van de Nunatak reizen!

Met sportieve groet,
Paul Boslooper

Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Lees meer.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice