Herken jij dat ook?...Lekker vakantie! Wat doen we met de hond? Meenemen natuurlijk!
Alle individueel arrangementen waar de hond mee mag
Heeft jouw hond het naar de zin, dan heb jij dat zeker ook.
Met dit verslag wil ik laten zien hoe wij te werk gaan bij de keuze van onze bestemming. Ook welke problemen we zoal tegenkomen. Op die manier hoop ik de wandelaars die twijfelen over een wandelvakantie met hun hond over de streep te trekken.
Als je een hond hebt, wil je vaak niets liever dan deze mee nemen als je gaat wandelen. Dat is welliswaar niet altijd handig, maar persoonlijk zou ik mijn trouwe viervoeter niet willen missen op vakantie.
Onze hond komt uit een asiel. Dat hij beschadigd is, is voor ons een weet, maar niemand weet wat hij precies de eerste twee jaar van zijn leven heeft meegemaakt. In ieder geval kan hij absoluut niet alleen zijn, kan niet tegen opgesloten worden en aangelijnd wandelen is ook een crime.
Nou en dan heb je natuurlijk een aantal beperkingen als je hem meeneemt op vakantie. De ene hond is de andere niet en iedereen kent zijn eigen hond het beste. Maar wellicht zijn een aantal van deze beperkingen herkenbaar.
Kortom…als ik het zelf zo lees dan komt er nogal wat bij kijken.
We weten in ieder geval hoe onze hond reageert op andere mensen en dieren (soortgenoten, koeien, schapen, bergmarmotten, ezels, vogels). Met dat in ons achterhoofd is de stap naar een goed voorbereide wandelvakantie met onze hond nog maar een kleintje en kan het genieten beginnen.
Dit is een feest voor ons en onze hond. Wij hebben een campertje waarin hij een eigen plek heeft. Vanaf die plek kijkt hij rustig naar alles wat voorbij raast en als hij dat moe is gaat hij lekker slapen. We stoppen regelmatig, wat natuurlijk ook goed is voor onszelf.
Het rijden is immers al meteen het begin van onze vakantie; heerlijk als je dan het haastgevoel al achter je kunt laten.
Je bent verplicht ervoor te zorgen dat de hond niet bij de bestuurder kan komen. Sommigen doen hun hond daarvoor in een bench helemaal achterin.
afkoelen moe en voldaan
We zorgen ervoor dat we voldoende water bij ons hebben en nemen ook de tijd voor een wandeling onderweg naar onze bestemming. Omdat hij dol is op water proberen we hem altijd even ergens te laten zwemmen. Koelt hij ook meteen weer wat af!
Als je een natte hond in je auto vervelend vindt kun je hem altijd even goed afdrogen voordat je weer verder rijdt.
Bij een pauzestop gaan we altijd in de schaduw staan. Dit doen we overigens ook als we ergens even een boodschap gaan doen. Dan moeten we de hond wel in de auto achterlaten.
Raampjes stukje open zodat er in ider geval genoeg frisse lucht circuleert, bakje water er altijd bij en nooit lang achter elkaar weg blijven.
Natuurlijk verdedigt onze hond, in de tijd dat wij er even niet zijn, zijn domein. Soms maken we dan ook mee dat omstanders staan te kijken naar onze “zielig blaffende” hond in de camper. Die weten dan natuurlijk niet dat hier absoluut geen sprake is van dierenmishandeling!
Tja..voor ons best een probleem. Moet de hond in de camper/auto blijven? Hij kan niet in een kennel. Hoe stellen we hm gerust? We durven het nog steeds niet goed aan. Het fijne is dat je tegenwoordig buitenhutten kunt reserveren waar je samen met je hond kunt overnachten. Dat scheelt!
De site van DFDS Seaways heeft ons veel nuttige informatie verschaft.
Ook de blogs zijn erg fijn om te lezen.
Andere nuttige sites:
www.canwebringthedog.com
www.pettravel.com
www.anwb.nl/vakantie/groot-brittannie/informatie/douane
* de linkjes in dit stuk verwijzen naar voorbeelden waar we zelf veel plezier aan beleven. Het is niet bedoeld als een overzicht van alle mogelijkheden die er zijn.