nieuwsbrief

 

Dit is een nieuwsbrief
van Wandelwaaier / Fietswaaier

 

 

Waar is de witte Kerst?

De kans dat je rond de Kerst al volop kunt genieten van de sneeuw is niet heel erg groot.
Op lange latten of op sneeuwschoenen van de ene hut naar de andere. Frisse neus, veel licht, kou tot op je botten, in de avond opwarmen bij het haardvuur of in een sauna…. het lijkt ver (bv. Antarctica) te zoeken en tot het verleden te behoren.

Afbeelding

 

Bergwandelen heeft echter twee fantastische groepsreizen die wel in het plaatje passen.
Een trektocht in Frankrijk  en een standplaatsreis in Zwitserland

 

 

 

 

 

Afbeelding


Over zon gesproken…

Wist je dat Cyprus bovenaan staat als het gaat om zonuren in de winter? Gemiddeld  7 uur per dag, terwijl de Spaanse Westkust, Malta, ‘n Canarische eiland of de Algarve er gemiddeld 6 hebben.
Zonuren per dag is geen garantie voor vlekkeloos warm weer; ook regen en harde wind kunnen zich laten gelden in de winter.

 

Voor wie het risico aankan en niet op vakantie gaat om alleen maar in de zon te wandelen hebben we zonbestemmingen in december op een rij gezet.

 

 

 

Laatste plaatsen
Kerst en Oud/Nieuw


Een mooie reis van Maravilhas naar de Alentejo in Zuid-Portugal op 21 december.
Nunatak heeft nog een plek vrij op 26 december naar Jordanië Wadi Rum. De reis naar Marokko, Atlantische kust op 23 december heeft ook nog plaats.
Er zijn nog een paar plaatsen vrij op de groepsreis van Lopus naar de Cabo de Gata op 28 december.

Afbeelding

 

Plastic vrij

Deze keer aandacht aan de dames Nicky en Jessie
van het
Zero Waste Project.
De site staat vol informatie over duurzaamheid, leven zonder afval en nieuws over
plastic vrije producten en weetjes en een interessante blog over: Het plasticprobleem: marketing of nieuwe trend?
 

 

Afbeelding

Kerst en jaarwisseling met Aktiva Tours

Aktiva Tours vind het belangrijk dat je met de feestdagen lekker kunt wandelen, vandaar dat ze de
Kerstspecials in het leven hebben geroepen. De groepsreizen hebben dan ook allemaal  vertrekgarantie!

 

aan het woord....Henk van Wijngaarden

Werkzaam bij STAP Reizen

   

Ik ben geboren Utrechter, daar ook naar school gegaan. Ooit, ooit ben ik afgestudeerd als historicus in de klassieke geschiedenis met veel archeologie erin.

Tijdens en na de studie heb ik veel in Griekenland geleefd en gewerkt. Na wat omzwervingen ben ik in de reiswereld terecht gekomen als reisleider en later regiomanager. Ik ben in 1994 met
STAP Reizen begonnen en leid de zaak sindsdien.
In een tijd waarin wandelreizen nog vooral in groepen werden georganiseerd, was de individuele formule van STAP Reizen toen tamelijk nieuw. Nu is de individuele wandelvakantie, in Europa althans, wel de populairste wandelformule.

De laatste jaren houd ik me alleen maar bezig met inhoud, inhoud, inhoud. Nieuwe bestemmingen maken, oude bestemmingen opfrissen, nieuwsbrieven schrijven, website pagina’s maken, noem maar op, het is een enorme hoeveelheid werk. Ik denk dat mensen geen idee hebben wat er allemaal bij komt kijken voordat een trektochtje van 8 dagen kan beginnen.

Natuurlijk wandel ik graag, hoewel het daar al jaren veel te weinig van komt. Mijn reizen bestaan maar vaak uit herstelwerkzaamheden. Een wandelreis is nooit af, je blijft er aan werken.

Het meeste plezier heb ik gehad in het maken van de Azoren-reis. In 2004 was die eilandengroep nog behoorlijk exclusief. We waren letterlijk voorlopers daar, vooral op de fantastische eilandjes Flores en Corvo. Er komt nu weer een behoorlijk exclusieve reis aan: het zuidelijke deel van het Pindos-gebergte in Griekenland.

Ik ben meer een wandelaar dan fietser, vind de wandelwereld prettiger, de sfeer is aangenamer, de blik staat wat wijder, de kans om een smaragdhagedis te zien wegschieten is groter, een bijeneter te spotten, een vriendelijke vrouw tegen te komen op het pad. Ik voel me daar lekker bij.

Lees het hele verhaal  van Henk:
Henk aan het woord

 


 

 

Wandelwaaier

www.wandelwaaier.nl

 
 

Fietswaaier

www.fietswaaier.nl

 

 

Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Lees meer.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice