Griekenland

Griekenland


Waar zullen we eens beginnen bij Griekenland. Een land met zoveel mogelijkheden.

Wat te denken van eilandhoppen over de Cycladen. De bekende Tinos, Andros, Naxos, Santorini en Amorgos, maar ook de minder bekende eilandjes Sifnos, Serifos en Milos. 
Witte dorpjes tegen de azuurblauwe zee, wandelen over oude kalderími’s, lunchen bij een Griekse taverne met een heerlijke Griekse salade, een duik in zee als opfrisser.
En dan weer per ferry naar het volgende eiland.

Westelijk de Ionische eilanden zoals Corfu, Paxos, Keffalonia, Ithaka en Zakynthos met Italiaanse invloeden.
Oostelijk de Turkse invloeden: vogelen op Lesbos, Samos met de bekende Nachtegalenvallei bij Agios Konstantinos en alle kleuren groen en blauw die je kunt bedenken; de eilanden van de Dodekanisos Kos, Kalymnos, Leros en het heilige eiland Patmos. Veel kloosters, kerkjes met witte daken, stilte.

Zuidelijk is Kreta een eiland vol wandelmogelijkheden. We vermijden de drukke noordkust en gaan naar het zuidwesten. De kust vol kloven, prachtig in het voorjaar, te heet in de zomer.

Een ander stukje minder bekend Griekenland is de Peloponnesos, een mix van natuur en cultuur. Nafpilion, Epidaurus, Monemvasia, het oude Sparta en Mystras en het sportieve Olympia, daar kun je makkelijk 2 weken mee vullen. Een rondreis of lekker wandelen in de Mani.

Noordelijk de Pilion en Skopelos, met mooie kalderimi, rustige wandelingen, weinig toerisme; het bijzonder kloostercomplex van Meteora in Grieks Macedonië
 

Klimaat

Griekenland heeft een mediterraan klimaat, droge en hete zomers en milde winters. In de bergebieden kan het s ’winters behoorlijk koud zijn.
De beste tijd is het voor- en najaar. Het voorjaar staat bekend om de bloemenpracht, de nazomer heeft het opgewarmde zeewater.
Zwoele avonden zijn welkom na een warme wandeldag, lekker buiten eten op een terras met een lekkere retsina.
 

Zie hier alle wandelreizen naar Griekenland
schrijf je in voor de nieuwsbrief
Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Lees meer.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice