België

België

Wat is er nou mooier dan binnen een halve dag reizen van huis, midden in een ander landschap te lopen en te genieten van de verschillen met ons vlakke land. 

Met bagagevervoer of zonder, in een groep of individueel, een 4 daagse of een 9 daagse tocht, in een gezellige chambre d'hote of een sfeervol hotel.
De Belgische gastvrijheid voel je overal, en na elke wandeling is er ergens wel een gezellig terras of een café waar je beloond wordt met een lekker Belgisch abdij biertje.
Bij sommige reizen mag de hond mee, dit staat per reis aangegeven. Voor de liefhebbers die graag met GPS lopen is ook duidelijk herkenbaar bij welke reizen dat het geval is.

Landschappelijk

Het westen van België met de zee, zandstrand en duinen, en daarachter de polders, vlak en zeer vruchtbaar. Het landschap wordt oostelijker iets heuvelachtiger en varieert van zandstreek tot dennenbossen, weiland en maïsvelden. De Vlaamse Laagvlakte in het westen en de Kempen in het noorden vallen hieronder.

Daarna stijgt het en zorgen de lage leemplateaus voor de vruchtbaarste grond van België. Brabant, in het midden, in het zuidwesten Henegouwen en ten oosten Haspengouw. Het landschap is nog overwegend vlak met met veel steden en dorpen, uitgestrekte akkers en weiland.
Het oostelijke deel is dunst bevolkt met veel bossen. De Maas, de Ourthe en de Laval stromen hier. Ten zuiden ervan ligt het gebied met veel grotten, nog verder de Ardennen en de Semois. Hier is het landschap is zeer bosrijk, met de nodige hoogteverschillen, diepe valleien met plateaus.

hoogtekaart Belgie

Klimaat

België heeft een gematigd zeeklimaat met vrij milde, vochtige zomers en vrij milde, regenachtige  winters.  Het heeft een wisselvallig karakter en neerslag valt gedurende het hele jaar.


Met name in het (zuid)oostelijk gedeelte zijn de wandelvakanties, we hebben verschillende mogelijkheden in de Ardennen, de Ourthe en de Laval, de Gaume route en de Semoi

Zie hier alle wandelreizen naar België

schrijf je in voor de nieuwsbrief
Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Lees meer.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice